HTML

Kollektív tudat - emlékezőblog

Lépten-nyomon eszünkbe jutnak gyerekkorunkból apró, foszlányszerű emlékek meséről, játékról, rajzfilmről, filmről, filmsorozatról, bármiről, amiről ma már fogalmunk sincs, mihez vagy hogy hova tartozik. Ezen a blogon ezeket gyűjtjük, hogy aztán mások segíthessenek rájönni, miről is van szó. Folyamatosan várjuk és igyekszünk megoldani az emlékfoszlányaitokat.

Friss topikok

  • süsü63: :) gyerekeimmel néztem a 90-es évek közepe táján, nagyon szerettük, örülök, hogy másnak is emlékez... (2014.06.29. 20:14) A nap rejtélye: Ikri és Mikri - MEGOLDVA!
  • ivrilider: @Barb83: szia! nekem megvan kettő rész belőle... az egyikben egy szelíd spanyol bikát mentenek meg... (2013.12.06. 22:10) Bevezető
  • wannee/mayaa/du/ yaru (törölt): Szerettem ezt a sorozatot. (2010.09.28. 15:02) A hegy gyomrában
  • pazzo: Azt hiszem, erről a sorozatról van szó. Már én is régóta keresem: hu.wikipedia.org/wiki/A_hetedik_... (2010.08.01. 17:11) A nap rejtélye: A hetedik út titka
  • O'Seamus: @ariwara: Bobobók! nekem is rémlik, ilyen tüskés gyümölcsöket zabáltak és vmi repülő hajón nyomult... (2010.01.12. 10:13) A húszforintosok 2.: az ismeretlenek

Linkblog

A hegy gyomrában

2007.11.25. 11:37 :: DobayAdam

Mennyi, mennyi sci-fi gyereksorozat volt a tévében tizenöt-húsz évvel ezelőtt. Remélem idővel a legtöbbet össze tudjuk majd szedni, de addig talán kezdjük egy olyannal, ami első blikkre ugrott be sokunknak a kulcsszavakkal együtt: ikrek, színes kövek, telepátia, zöld bokor-űrlények. A közös metszet A hegy gyomrában, eredeti címén Under the Mountain, egy 1981-es, új-zélandi, nagyon atmoszférikus és több helyen horrorisztikus sci-fi gyereksorozat, ami mindössze nyolc részes volt és nem tudom mikor ment itthon (Vahur kolléga talán kisegít).
Az ikrek Rachel és Theo Matheson, akik nyaralni mennek nagynéniékhez Aucklandba. Itt találkoznak egy ismerős idős bácsival, Mr. Jones-szal, akiről hamar kiderül, hogy űrlény, és már találkozott a gyerekekkel, amikor azok alig pár évesen eltűntek ott az erdőben. Kiderül, a gyerekeknek küldetése van, méghozzá a szemközti házban lakó Mr. Wilberforce-nak és családjának megállítása. Alapvetően ők is emberi alakban jelennek meg, de valójában nyálkás, zöld űrlények, akik inváziós célokkal érkeztek. Az ikrek ugyanakkor szintén rendelkeznek különleges képességekkel, amikből a telepátia csak az egyik.
Nemrég sikerült beszereznem a sorozat VHS-kópiáját, de megnézni még nem volt időm, így ennyi, amit első blikkre össze tudok szedni a sorozatról. Az első néhány rész angolul elérhető volt a YouTube-on, de most nem tudom hova lettek, mindenesetre részletek most is fent vannak a főcímzenével, ami azért elég jellegzetes.
Amíg pedig időm lesz újra megnézni a részeket és screenshotokat kitenni belőlük, íme még egy gyöngyszem, másik maradandó ausztrál sorozat volt számomra, találjátok ki mi ez.

12 komment

Címkék: sci fi nyolcvanas évek filmsorozat a hegy gyomrában

A bejegyzés trackback címe:

https://kollektivtudat.blog.hu/api/trackback/id/tr6202025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mark'yhennon · http://markyhennon.blogter.hu 2007.11.26. 18:08:15

Erre a filmre emlékszem, nagyon ijesztő volt akkor. =)

A végén valami piros meg kék követ kellett bedobniuk egy vökgybe, hogy megdögöljenek az űrlények.

Mark'yhennon · http://markyhennon.blogter.hu 2007.11.26. 18:13:05

Remélem, nem offolom nagyon szét ezt a postot, de most eszembe jutott egy másik sorozat. 6-8 éves lehettem akkor (ööö... az 1986-\'88 körült jelent), amikor ment a MTV1-en, vasárnap délutánonként.

Arról szólt, hogy egy csapat gyerek bekerül valami labirintusba, ahol egy boszorkány (vagy varázsló?) állandóan átformálja a labirintust. Valamilyen hegyre emlékszem, de elég homályos már így húsz év távlatából.

Az volt a lényege, hogy a gyerekeknek ki kellett jutniuk (persze élve, ha nem akartak elpatkolni) a labirintusból.

Ha ennek a címét tudja valaki, azt hálám a sírig üldözni fogja. És még tovább...

DobayAdam · http://www.dobayadam.hu 2007.11.26. 19:30:00

Az ikerhegyekbe kellett bedobálni (innen a cím), de nagyjából ugyanaz. :)

A labirintusos kérdésedet kiteszem postba, jó? Az Ikri és Mikrire is így jött megoldás.

Mark'yhennon · http://markyhennon.blogter.hu 2007.11.27. 19:48:17

Az ausztrálos linkre: lövésem sincs, mi volt a címe, csak részletekre emlékszem abból is. Az a sokszög egy időgép, amivel a fehérruhás csaj visszajött egy szép jövőből, de valahogy egy pár századdal korábbról magával hozott egy unszimpatikus fiatalembert is =). Aztán összetalálkozik egy iskolás csajjal, akivel megpróbálják megakadályozni a rosszfiút a rosszaságban. A fején meg egy transztyúszer van.

Szabolcs 2008.11.05. 20:49:03

Az a The girl from tomorrow volt, azaz a Jövőből jött lány, vagy vmi ilyen.

DobayAdam · http://www.dobayadam.hu 2008.11.05. 21:07:39

A jövőből jött lány, ez volt a címe, és két évad ment le magyarul.

evike47 2008.12.30. 02:02:57

Volt vmi csehszlovák sorozat is, amiben a jövőből jöttek a mi korunkba, a falon kopogtatva tudtak átjutni és mindenki kopasz volt, de ez nagyobb tabu volt mint a meztelenség. Beugrik, hogy egy nő ül a tükör előtt pucéran, valaki rányit és gyorsan felkap egy szalmakalapot. Az is lehet, hogy ez két sorozat keveredése a fejemben?

aranyember79 2009.01.12. 07:24:54

Mark'yhennon:
Az időlabirintus
www.youtube.com/watch?v=6PamsjWoJxc

rodgo, rodgo, rodgo...
:)

J. McClane 2009.01.12. 09:31:19

Eszembe jutott egy másik, talán tudjátok. Valami erdőben volt, amiben volt egy útelágazás. Valami ilyesmi címe is volt (A hetes utelágazás). Valami nagyon misztikus.

A hegy gyomrában tök jó...

rapcsok 2009.01.13. 00:38:17

Sziasztok...nemrég youtubon találtam rá erre a sorozatra, gyerekkoromból csak annyi rémlett, hogy félelmetes hínár-szörnyek másznak ki a tóból és nagyon féltem..:) Volt egy másik is, nagyon kerestem eddig sikertelenül...a lényege, hogy egy öregember egy karosszékben mesélt mindig történeteket, ami egy ló fejű öregasszonyról szólt, aki egy kastélyban élt. Ez is elég parás volt..:) Ha valaki tud valamit megköszönöm!

O'Seamus · http://www.hhanuman.blogspot.com/ 2009.08.23. 11:41:38

hello Y-generáció! :D hhanuman.blogspot.com/2009/07/hegy-gyomraban-under-mountain-1982.html lól hogyan engedhették az őseink?!
rémlik a pokolból előrángatott sztori? az is "ifjúsági sorozatként" volt tálalva és besz.rtunk tőle. volt olyan h vmi óriás kinyúvadt és egy domb lett a helyén, meg h a tag megfulladt egy halszálkától (meddig nem mertem enni halat...) és a hulláját mindenféle lépcsőükön görgették le de aztán felébredt, meg h egy másik tag tekézett az ördöggel/koponyával/??? valakinek?
süti beállítások módosítása